12 Şubat 2019 Salı

Asitli akü suyu nasıl yapılır

Asitli akü suyu nasıl yapılır

Zamanla eksilen akü suyunun saf su ile tamamlanması gerekir. Ancak asit , son derece . Kalitesiz ve renkli asitli sular akünün tahrip olmasına neden olur. Sadece sıfır hiç asit eklenmemiş aküye asitli su yada asit ilavesi yapılır.


Asitli akü suyu nasıl yapılır

AKÜ SEÇİMİ NASIL YAPILIR ? Eğer akünün tipi uygunsa, akünün suyu kontrol edilmeli, azalma varsa “saf su”. Buna akü suyu veya elektrolit adı verilir. Kontrol periyodu kullanım koşullarına göre değişmekle beraber minimum altı ayda bir yada ticari kullanımlarda ayda bir şeklinde yapılmalıdır. Kış mevsimi için akü bakımı nasıl yapılır? KolayOto Blog blog.


Aküde ilk kontrol . Bu hataların nasıl oluştuğu ve bu hatalardan nasıl korunabileceğiniz aşağıda. Kapasite, akünün araç üzerindeki tüm alıcıları besleyecek miktardaki. Pozitif plakadaki oksijen de hidrojen iyonları ile birleşerek suyu (H. 2. O). Deşarj olan bir bataryada elektrolit içersindeki sülfürik asit miktarı.


Asitli akü suyu nasıl yapılır

Orada yapılan hatalardan biri de asitli su konulmasıdır. O da akünün ömrünü hızla bitirir. Sonuçta bizim sattıklarımız starter . Bir de artık şu var.


Kurşun asit akü enerji depolama sistemleri araçlardan, baz istasyonlarına ve. Suyu milimize eden jel aküler aynı zamanda saf su kullanımına ihtiyaç duyurmazlar. Jel teknolojisi, sıvı elektrolitin kısmen katılaşmasına neden olan füme silika jel . Bu saf su olayını nasıl hallederiz, ilave etmezsek ne zararı olur, bu olyla ilgili kısa bir bilgi verir miyiz arkadaşlar.


NORMAL ŞARJIN BİTİMİ NASIL ANLAŞILIR? Bakanlıkta ilgili birime bildirilir. Izgaradaki bazı maddeler neden olur. Vaktinde yapılacak bakımla sülfatlaşma süreci tersine çevrilebilirken, aşınma ise kalıcı mahiyettedir. Plaka dediğimiz parçalar ise sülfürik asit ve suda oluşmaktadır.


Bu sebeple bunların bakımının doğru yapılması son derece önemlidir. Maden işletme sanayinde fazla miktarda maden atık suyu oluşur. H değerlerine neden olabilir. Bu durumda aküdeki asit derişimini değiştirdiğiniz için verimlilik düşer.


Asitli akü suyu nasıl yapılır

Bazen forkliftlerde ve otomobillerde aküsuyu . Elektrolit hazırlanırken daima asit , suyun içine yavaş yavaş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar