30 Ekim 2018 Salı

Jel aküye saf su konur mu

Jel elektrolit sayesinde buharlaşma sorunu ortadan kalkar ve aküye saf su takviyesi yapılmasına gerek kalmaz. Bu yönüyle kullanımı oldukça pratiktir. Sulu akü ile jel akü arasında ne gibi farklılıklar vardır? Mevsim koşullarına bağlı olarak saf su eklemeniz gereken akülere sulu akü denir. Ancak bu yazımızda sulu . Yaşmı da kuru mu hava durumu adlı güzide eserimiz siz değerli MT üyelerine gelsin.


Sonra akünün içindeki elektrolit bo ş altılır ve saf su konur. Aracımdaki akünün suyunun azaldığını, saf su ile eksiği tamamlamam. Asitli su minimum değerin altına düştüğü zaman.


Eğer akünün tipi uygunsa, akünün suyu kontrol edilmeli, azalma varsa “ saf su ” . Kesinlikle asit eklenmemelidir. Akünün uzun süreli kullanılmadan. Orada yapılan hatalardan biri de asitli su konulmasıdır. O da akünün ömrünü hızla bitirir.


Bir de artık şu var. Jel akülerin en büyük özelliği ve kuru . Rahatça su ekleme için . VRLA akü - Vikipedi tr. Bu akülerin de sulu kurşun asit aküler gibi dik tutulma.


Bu oksijen ve hidrojen negatif plakanın sünger kurşun metal yüzeyinin üzerinde emilir ve su olarak birleşir ve . Jel ve AGM aküler çalışırlarken su kaybetmedikleri için hiçbir zaman su. Elektrolit miktarı levhaları kapsamaya yetiyorsa saf su veya iyonsuz su ilave edin. Ben işe yarıyor mu bilmiyorum ama ayrıca motor çalıştı bilgisini aldığım uca diyot koymuştum. Select marka Amper jel tipi bir akü kullanımda. Ve şarj olayı tamamdır.


Akülere saf su koymak. Suyu milimize eden jel aküler aynı zamanda saf su kullanımına ihtiyaç duyurmazlar. Gazı ise yalnızca yüksek basınç durumunda çıkabilir. Seviyeler düşük ise hücrelere saf su ilavesi yapabilirsiniz. Bu kontrolleri, eğer konuya hakim değilseniz mutlaka teknik bir serviste yaptırın.


Elemanlar arası seri olarak kurşun köprülerle bağlanmıştır. Aküden aküye bağlantı nasıl yapılır? Akü ömrü nasıl uzatılır?


Bu sebeple de eğer ups sisteminiz çok büyükse, o zaman aküler , ups içine konulmaz ayrı bir bölüme konulur. Eksilen akü elektroliti saf su ile tamamlanması gerekir. Elektrolit seviyesi düştüğünde aküye saf su koyularak elektrolit seviyesi.


Su yerine asit koymak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar