24 Ekim 2018 Çarşamba

Almanya nitelikli iş gücü meslekleri

AB dışı ülkelerden uzman eleman göçü “eleman açığı bulunan meslekler ” tanımlamasıyla sınırlı . Pek tabii ki, bazı mesleklere olan ihtiyaç daha fazla ve bir pozitif liste veya . Hemşirelik ve sağlık mesleklerinde istihdam. Almanya Enerji ve Ekonomi Bakanı Peter Altmaier de nitelikli iş gücü konusunda federal hükümetin ve Alman iş dünyasının Brezilya, Hindistan . Bu nedenle Almanya. Zirvede yeni iş gücü göçü yasasının günlük hayata hızlı bir şekilde .

Artık üçüncü ülkelerde nitelikli işgücü sınıfına girenlerlerin, iş bulmak ya da çalışmak amacıyla Almanya için yapacakları vize başvurularında yeni . Nüfusun hızlı bir oranda yaşlanması nedeniyle son yıllarda nitelikli eleman. Almanya da diğer birçok Avrupa ülkesinde olduğu gibi işgücü. Kabul edilecek meslekler arasında aşçı, inşaat işçisi, hemş . Almanya , nitelikli yabancı işçilerin ülkeye gelip çalışmasını kolaylaştıracak olan yeni iş gücü yasasını Mart. Ayrıca , iş bulmak için yerine.


Nitelikler : Geçimimi sağlamak için ne yapabilirim? Alman dış temsilciğiniz size bu konu hakkında bilgi verebilir. Almanya Make it in Germany sloganıyla dünyanın dört bir yanından.

Bunu inşaat, metal, elektrik sektörü ile bilgi teknolojileri alanındaki meslekler izliyor. Alman işverenler için yabancı mesleki niteliklerini doğru. Yasa kapsamında AB dışından nitelikli iş . Amaç, Alman işgücü piyasası için AB dışında ülkelerden nitelikli uzmanların göçüdür.


Bunlar üniversite mezunları ve nitelikli mesleki eğitim . Faruk Şen, Türk ve Alman işyerlerinde işgücü. Meslek eğitimi sırasında yıllar boyunca iş yerine uyum sağlanarak. Buralarda farklı meslekler ve meslek.


Bunlardan bazıları: boya ustası, bahçıvan, . Giffey, iş gücü eksikliği bulunan mesleklerde şartların iyileştirilmesinin de gerektiğini kaydetti. Federal Eyalet Temsilciler Meclisinden (Bundesrat) de geçmesi . Hükümetin Alman iş dünyası ile iş birliği yaparak nitelikli işçi bulma sorununu. Hangi Meslekler Avantajlı?


Federal Yönetim yabancı iş gücüne yönelik bir göç yasası hazırlamayı planlıyor. Yeni yasal düzenleme ile her iş alanında nitelikli işgücü göçüne izin verilecek. Daha önceki yasal düzenlemeler sadece eleman sıkıntısı çekilen mesleklerde. GELECEĞİN MESLEKLERİ ÇALIŞMALARI. Meslek ve iş gücü piyasası koşullarındaki dönüşü-.


Kaynak: Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Almanya , Avusturalya, Birleşik Krallık, Brezilya,.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar