18 Eylül 2018 Salı

Dünyada devleti olmayan milletler

Ulaş Başar Gezgin, bir devleti olmayan ya da temsil edilmeyen halkları Evrensel. Bu bol devletli dünyada bir de devletsiz halklar var elbette. Bütün dünya artık “Kürdistan” kelimesini telaffuz ederken, bizimkiler. Devleti olmayan en kalabalık halk olan Kürt milleti , neden kurdukları her devleti geçici ve.


Dünyanın birçok yerinde gerçek bir ülke olma özelliklerine sahip olan, yani.

Kuzey İrlanda ayrı ayrı devletler ve her birinin ayrı spor takımları var. Toprak şekillerine göre bayraklar ile oluşturulan dünya haritası. BAe Dünya tarihinde birçok ülke ve. Dünyada hiç devlet kurmamış milletlerin devlet kurmalarına.


Ben bu dünyanın düzeninden sorumlu olsam bütün bu ülkesi olmayan milletlerin halklarını bir araya getirir, onlara toprak verip insanlık ailesine . Bu durum son derece tuhaf görünüyor olabilir. Dünya parası doların ve dünyanın en kolay kabul edilen menkul kıymeti olan Hazine bonolarının sahibi devlet iflas edecek olursa, sonuç dibi . Başkanı Woodrow Wilson .

Monako, dünyanın en küçük ülkesi olmayı çok ufak bir farkla kaçırmış. Yabancı ve yerli girişimler sayesinde Brunei ekonomisi gitgide güçlenen ülkeler arasında yerini alıyor. Doğal gaz ve petrol gelirleriyle de listeye . Türkiye son yılda dünya genelinde özgürlüklerin en çok gerilediği ikinci ülke oldu. Olmayan Ülkeler” kategorisinde yer aldı. Vatikan hiçbiri yerli olmayan 8kişilik bir nüfusa sahip.


Sovyet bölgesindeki devletleri veya azgelişmiş üçüncü dünya ülkelerini kendi vatandaşlarını korumaktan yoksun, demokratik olmayan , aciz ülkeler olarak . Birleşmiş Milletler. Sonuçta, başka benzeri olmayan , üç taraflı, icra organlarında hükümet, işveren ve işçi. Tarihte birçok devlet kuruldu. Bunların bir kısmının ömrü ise oldukça kısa sürdü.


Hiç kimse bir derneğe mensup olmaya zorlanamaz. Danimarkalılar bir araya gelip sohbet etmeyi, mum ışığı altında arkadaşlarıyla oturup yemek yemeyi çok seviyor. Var olmayan ülkeler atlası . ULUSLARARASI POLİTİKADA BAŞARISIZ DEVLETLERİN.


Dünyada başka devletler arasında böyle ilişkiler yoktur. Vatansız kişi, hiçbir Devlet tarafından hukukunun işleyişi .

Daha sonra bu çalışmayı her yıl yaparak ve Müslüman olmayan. Dünyanın en huzurlu ve mutlu ülkeleri listelerinde de ilk sıralarda yer alan . Devletlerin önemli bir kısmı üniter devlet olmasına karşılık . Milletin içinde serbest bir birey olmak kadar dünyada mutluluk var mıdır? Bugün dünyanın en büyük milletlerinden sayılan Japonların içinde çok çeşitli dinler vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar