18 Haziran 2018 Pazartesi

Sınai mülkiyet hakları

SINAİ MÜLKİYET HAKLARI. Si modül görüşleri. Her Hakkı Saklıdır. Sinai mülkiyet hakları kapsamına giren diğer bir konu da ticari marka, ticari isim ve coğrafi işaretlerdir. Fikri mülkiyet haklarını eser . Kurulu d) Rektör: Sakarya Üniversitesi Rektörü e) Fikrî Mülkiyet Hakkı: Bir .

Patent Başvuru Süreçleri. Teknoloji ve tasarım dersinin 8. Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı kapsamında fikri mülkiyet haklarının oluşmasını destekleyen ekosistemin geliştirilmesi ve bu hakların. Bu süreler sona erdiğinde gerek sınai hak gerek eser tüm topluma ait olur.


Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. MADDE – (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Arel Üniversitesi. Akademik personel ve öğrencileri araştırma geliştirme çalışmalarını yönlendirmek, Akademik personel ve . Sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu 10. Sınai mülkiyet hakları tescile tâbi haklardır ve tescil ile birlikte, adına tescil gerçekleşen kişi .

Söz konusu haklar ile kişilere tanınan bu güçlü yetkilerin kullanılması sonucunda kimi hallerde . Fikrî mülkiyet hukuku, telif hakları ve sınai mülkiyet hakları olmak üzere iki ana unsurdan oluşmaktadır. Telif hakları, eserin meydana getirilmesiyle kendiliğinden. Madde 2- (1) Bu yönerge, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi bünyesinde üretilen patent, faydalı model, tasarım ve marka vb. Türkiye, sınai mülkiyet ve.


KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLĠ ĠġLETMELERĠ. Araştırmacıların “Yaşar Üniversitesi Telif Hakları Yönergesi” kapsamına giren fikri ürünleri bu yönerge kapsamında . Bilgi Merkezi, , Ç. Projelerde Ortaya Çıkan Buluşlar” dan doğan fikri ve sınai mülkiyet haklarını ,. TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ. Müvekkillerimize marka, patent hukuku başta olmak üzere, faydalı model, endüstriyel tasarım, telif hakları, marka – patent lisans . Peki eğitimciler kimler olacak . Eğitim kapsamında “patentlenebilirlik kriterleri ve FSMH ( fikri ve sınai mülkiyet hakları ) bilgilendirme yapılarak Çankaya patent çalışanı Mehmet Emre Özkaya . Bu çalışma ile “yükseköğretim kurumlarında meydana getirilen fikri ve sınai mülkiyet hakları üzerindeki hak sahipliği” konusu ve bu kapsamda ortaya çıkan özel . Tescili ve Coğrafi İşaret gibi hakların da dahil olduğu Sınai Mülkiyet Hakları. EĞİTİM İÇERİĞİ, EĞİTİM TARİHİ VE EĞİTİM SAATLERİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN . Sınai Mülkiyet Hakları patentler ve faydalı modeller, markalar, tasarımlar, coğrafi işaretler, entegre devrelerin topoğrafyaları gibi buluşları, yeni tasarımları ve . Ar-Ge ve Proje Yönetim Ofisi, akademisyen ve öğrencilerine fikri ve sınai mülkiyet hakları konusunda bilgilendirilmekte, FSMH ile ilgili danışmanlık ve sözleşme .

Bu çalışma ile yükseköğretim kurumlarında meydana getirilen fikri ve sınai mülkiyet hakları üzerindeki hak sahipliği konusu ve bu kapsamda ortaya çıkan özel . Bir ticari işletmenin işleyişinin ve başarısının önemli bir sigortası da, sahip olduğu ve veya ileride elde edeceği sınai mülkiyet haklarını koruma yöntemleri .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar