30 Haziran 2020 Salı

Tez kaynak gösterme

Tez kaynak gösterme

Basılı veya basılı olmayan ve elektronik olarak yayımlanan tüm akademik çalışmalar (kitap, makale, tez vd.) ile hazırlanan ödev ve . Yayımlanmamış doktora tezi , Hacettepe Üniversitesi, Ankara. Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Doktora Tezi , İstanbul, . Sosyal Bilimler Enstitüsü Kütüphanecilik Anabilim Dalı, İstanbul. Hocam başka bir tezde alıntı yapılmış cümleyi, kendimiz alırken bunu nasıl gösteriyoruz ? Merhaba ben Uğur Çakır , bugün kanalımda lisansüstü öğrencilerin zorlandığı bir eğitim serisi olan Tez Hazırlama.


Tez yazılırken kullanılan tüm kaynakların mutlaka tezde yer alması gerekir. Kullanılan kaynaklar metin içinde ya da dipnot olarak gösterilir. Araştırmacı, bu kaynak gösterme biçimlerinden birini seçmeli ve tezin tamamında aynı sistemi kullanmalıdır.


Buna göre: a) Herhangi bir kaynaktan aynen alınanlar. Tezi hazırlama ve değerlendirme kolaylığı sağlaması, Tezin biçimsel bir tutarlılığa sahip olması ve Tezler arasında standart sağlanması açılarından bu temel . Tez yazarken kaynakçanın nasıl hazırlanması gerektiğini. Bütün bu bilgilerin verilmesinde kaynak göstermek , özellikle de orijinal kaynaktan.


Tez kaynak gösterme

Ekler genellikle basılabilecek kadar kısa materyallerdir. Philadelphia: Lippincott. Metnin içerisinde. Romatoid Artritli Hastalarda Plazma Lökosit ve . Kaynakçada Kaynak Gösterimi.


Hangi durumlarda kaynak göstermek gerekli, hangi durumlarda degil bilmek. S Kurbanoğlu - ‎ Alıntılanma sayısı: - ‎ İlgili makaleler lisansüstü tez yazım kılavuzu - SDÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü egitimbilimleri. Tezin ekleri varsa metin içindeki söz edildikleri sıraya göre . Tezin bölümleri, tezi sonuca götürecek bilgi ve açıklamalara sırasıyla yer verilmesi sonucu oluşmaktadır. APA sistemini Amerika . Dipnot ile Atıf Gösterme.


Atıflar tez metninde kullanılan punto ile yazılır. Bir konuya ilişkin açıklama yapılması istendiğinde sayfa . BBY 4Akademik Yazma Becerileri . IEEE” kaynak gösterme yöntemlerinden biri kullanılarak yazılabilecektir. Ayrıca tezini Microsoft Word veya LATEX de . Tez önerisinin kaynakçası, tez boyunca izlenecek kaynak gösterme sistemine uygun biçimde hazırlanır.


MİLLÎ EĞİTİM UZMANLIĞI TEZ YAZIM KILAVUZU. ALINTI ve KAYNAK GÖSTERİMİ. Bu bölümde metin içi kaynak gösterimi ile ilgili bilgi ve örnekler verilmiştir. Merhaba, Yüksek lisansta tez aşamasındayım ve son yılıma girmiş bulunmaktayım. Tezime başladım fakat bir . Tez içerisinde tek bir yazım kuralı temel alınmalıdır.


Tez kaynak gösterme

BS5ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ. MSGSÜ ENFORMATİK BÖLÜMÜ. Yararlandığımız bu eserleri yayın yaparken belirtmeye kaynak gösterme denir. Tez Yazım Kılavuzu hazırlanmıştır.


DİPNOT YOLUYLA KAYNAK GÖSTERME VE KAYNAKÇA OLUŞTURMA.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar