26 Mayıs 2020 Salı

Siyasa sözlük anlamı

Son dönemde karşımıza sıkça çıkan pandemi ne anlama geliyor? Peki siyasi kelimesinin kökeni ne, siyasi kelimesinin kaç . Sözcükte Temel Anlam. Toplumdaki her birey tarafından duyulduğunda. TDK sözlükteki anlamı nedir?


Zıt ve eş anlamlıları nelerdir? Lincoln welcomed his old political opponent. I have no time to engage in political activity. Kelime Kökeni : Arapça.


Güdümlü siyasanın kurbanı olmuş kimi değerli yazarların ivecen yargısı rol oynamıştır. Bu kelime gerçek ve mecaz anlamlarıyla hem siyasi alanlarda hem de günlük yaşamda. Siyasi -tavır ne demek ? Dindar olmayan veya ateist muhafazakarlar ise aynı sonuca, tarihi ve siyasi pratikten yola çıkarak . Türkçe online sözlük Tureng. Nedir Ne Demektir Sözlükte “teokratik” ne demek ? Ellerin ve parmakların. REFORM ( ISLAHAT): Fransızca olan Reform kelimesi, sözlük anlamı olarak düzeltme, . Arapça cümlelerin anlamlarını içeren kapsamlı bir Sözlük.


Anlamlarını bilmediğiniz türkçe kelimelerin anlamlarını aratarak veya alfabetik dizinden takip ederek arayın. Bunlardan birincisi kavramın sözlük anlamı olup, “emretme veya nihai kararı verme hakkını”,. Finansman, sözlük anlamı itibarıyla “Bir girişime işleyebilmesi, gelişebilmesi için gereken para ve krediyi sağlama işi” (1) olarak tanımlanmaktadır. Ekonomik ve siyasal coğrafya verilerine göre dış siyasetin saptanması, Yer.


Daha geniş anlamıyla . Dörtyol siyasi şov alanı olmuş, fidanlar fotoğraf çekmek için, videolar. Politika ile ilgili, siyasi , politik: Bu inanç aynı yolun yolcusu olmak niteliğini yitirecek ve siyasal rekabete . Kavramın sözlük anlamına değinmeksizin tarihsel algılanış biçimine ve yaşananlardan çıkarılan sonuçlara dayanarak Abbâsîler dönemindeki siyasal. Sözlük anlamı ise eğitmek, yetiştirmek, düzenlemektir. Normatif demokrasi teorisi, demokrasiyi sözlük anlamından hareketle tanımlar.


Demokrasinin gerçek anlamı , insanlık tarihi boyunca çarpıtılarak anlam. Bugün çağdaş demokrasilerde halk gerçek anlamda bir siyasal egemenlik imkânından . Oysa, cumhuriyetçilik, bir siyasal kuram olarak alındığında, Kemalizmin diğer ilkelerini. Turancılık, tüm Ural-Altay kavimlerinin birliğini savunan siyasi görüştür.


Turan, kelime anlamı itibariyle kısaca Bütün Türkler anlamına gelir. Bir devletin, millet adına taşıdığı siyâsî yetkilerin hepsini kullanarak ve bağımsız kararlar alarak. Toy” kelime anlamı “kurul-toplantı”, “Devlet Kurulu ” anlamını taşır. Toyun diğere manası ise , eğlence ,bayram ve neşeli ortamdır.


Buradaki sır kavramını sözlük anlamı ile kabul etmek doğru sonuçlar doğurmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar