28 Mart 2019 Perşembe

Bibliyografya ve dipnot

New Jersey: Oxford University Press. Kutsal metinlere atıflar dipnotta , sûre adı . DİPNOT VE BİBLİYOGRAFYA ESASLARI. Metin içinde kaynak gösterilmeyecek, zikredilmesi gereken kaynaklar sayfa . Bilim dallarının kendi özelliklerine göre tercih ettikleri bibliyografya teknik ve.


Dipnotlar ve Kaynakça: Atıf Örnekleri. Aşağıdaki örnekler, Notlar ve Kaynakça sistemini kullanan atıfları göstermektedir. Güncellenmiş İçerik Uyarısı.


Bu içeriğin güncellenmiş sürümü mevcut. AnsiklopediİSNAD 2. Chicago Notes and Bibliography Style. Bölüm ve Alt Bölüm Başlıkları.


Uğur Çakır tarafından yüklendi 2. Müteakip atıflar şu şekildedir: - Metinde yazarın tek eserine atıf . Kitap bölümü veya diğer kısımlar dipnot gösterim şekli:. Yazarın SOYADI, Adı, Kitabın Adı, Yayın Evi, Basım Yeri Yılı. Birinci Yazarın Adı Soyadı . KAYNAKÇA HAZIRLAMA BEŞİNCİ BÖLÜM SON HÜKÜMLER 5. Bibliyografya için tam künye: (Alfabetik olarak) . APA yazım stilinde, dipnot ve sonnot kullanımı pek tercih edilmemektedir. Bundan dolayı mümkün olduğu kadar az dipnot kullanılmalıdır. Yalnızca çok elzem bir.


Write-N-Cite ile sadece bir tıklama ile taslağınıza atıf ekleyebilir, taslağınızın atıf stilini düzenleyebilir, dipnot ve bibliyografya ekleyebilirsiniz. Madde başlığı tırnak işareti içinde, ardından ansiklopedinin adı italik olarak yazılır ve en sonuna yayın yılı eklenir. Taiping Ayaklanması. APA Kaynakça Örnekleri (6.


Edisyon). Bunun için de önce bibliyografya. Kelime işlemci eklentisi sayesinde Microsoft Wor LibreOffice,.


OpenOffice ve NeoOffice programlarında metin içi gönderme, dipnot ve kaynakça oluşturulur. Tezde yararlanılan kaynakların bibliyografik künyeleri ilk geçtikleri sayfalarda dipnot biçiminde . Makaleler kaynakça dahil sayfayı geçmemelidir. Tablo, grafik, şekil, dipnot ve kaynaklar “Times New Roman” karakterinde punto ile düzenlenmelidir. Bu bölümde dipnot sistemiyle hazırlanan çalışmalarda kaynakça kısmının. Yukarıdaki yazı biçimlerinden hangisi tercih edilirse edilsin, dipnotlar için 10.


Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz. Kaynak gösterme, dipnot ya da paragraf içi kaynak gösterme şeklinde ikiye ayrılır. Yazarın unvanı, kurumu, e-posta adresi ve ORCID numarası dipnotta belirtilmelidir.


Bu durumda dipnot olarak ilgili bilginin eklerde yer aldığı belirtilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar