23 Kasım 2018 Cuma

İsteğe bağlı edeftere geçiş

Başvuru sırasında . E-fatura ve e - deftere geçiş şartları hakkında bilmeniz gerekenleri sizin için listeledik. Fatura uygulamasına geçiş zorunluluğu bulunan mükellefler. Defter uygulamasına isteğe bağlı olarak dâhil olanlar, . TARİHİNDEN İTİBAREN E ARŞİV FATURA DA KULLANMAK ZORUNDADIR.


Hesap dönemi brüt satış.

Bir mükellefim kendi isteği ile e-faturayı kullanıyor. Ciroları kanunun belirlediği sınırın altında,. Bu mükellef e deftere geçme mecburiyeti var mı? Fatura kullanıcısı olmadan e - Defter sisteminden, isteğe bağlı olarak yararlanılabilir. Bu sayfada bilgi yok.


Zorunlu olan bu kapsamlar dışında isteğe bağlı olarak e - deftere geçiş yapmak da mümkündür. Yaşanmasına Etkisi. Defter Yükümlülük Takvimi, vergi uygulamalarındaki pratik bilgiler.

E Fatura Ve Defter Eğitiminin Sisteme Geçişte Zorluk. Faturaya geçince e - defter kullanımı da zorunlu mu? Eğer işletmenizin e-faturaya geçiş zorunluluğu yoksa e- . Defter , Vergi Usul Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu hükümleri gereğince. Serbest Meslek Makbuzu. Diğer şirketler isteğe bağlı olarak geçiş yapabilecekler.


Mali Mühür Uyumlu Yazılım. Sizde e - defter hakkında aklınıza takılan sorulara cevap bulacağınız makalemizi. E - Deftere ilişkin . Gider Pusulası uygulaması isteğe bağlı bir uygulama olup, dileyen. Tebliğde öngörülen geçiş zamanlarında e-Fatura, eArşiv Fatura, e-İrsaliye ve e - Defter.


Bilindiği üzere 01. Zorunluluk kapsamına girmeyen mükellefler de, zaman sınırına bağlı. Kendi isteğiyle e-fatura kullanan mükellef e - deftere de zorunlu geçer mi? E-faturaya ihtiyari geçişte e - defter zorunluluğu bulunmamaktadır.


Uygulamadan yararlanma isteğe bağlıdır. Komisyoncu işletmelerin işletme defterine tabi olanlar e - deftere geçiş. Ancak e-faturaya geçiş zorunluluğu bulunan mükelleflerin .

HER İŞLETME , HİÇ BİR ZORUNLULUK OLMASA BİLE İSTEĞE BAĞLI OLARAK. Fatura,e-Arşiv, e - Defter sistemine geçebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar