31 Mart 2020 Salı

Osmanlida vakıf görevlileri

Ybd › osmanli-devl. Mescid görevlileri bulunmaktadır. Bu hayır eserlerinin görevlileri olan müderris, imam, hafız, nakip, tabbâh (aşçı), hadim ve bevvâb gibi kimseleri de tayin etmiştir.


VÜZYlLDA MALATYA KAZASINDA VAKIFLAR VE VAKıF GÖREVLILERI. Ali Külliyesi vakıf görevlileri ve hizmetleri konuları ele alınmıştır.

GÖREVLİLER , İDARİ ORGANİZASYON VE VAKIFLARIN FONKSİYONLARI. Bunlara ilave- ten Hz. Osmanlı Devleti, kendinden. Van şehrinde 2vakıf görevlisi. C - SERİYE SİCİLLERİ.


D - VAKIF DEFTERLERI. E - DIGER KAYNAKLAR. A- OSMANLILAR ÖNCESİ MARAŞ BÖLGESİNİN KISA TARİHÇESİ .

Padişahın beratı ile atanmaktaydı. O tarihlerde genelde devlet görevlisi olan varlıklı kişilerin malvarlıklarını . Hem devletin şehirdeki görevlisi hem de Avşehrin devlet nezdindeki temsilcisi idi. Vakfın kuruluşu idaresi, mütevelli heyeti, cabisi, nazırı ve diğer görevliler. Evkaf Müdürlüğünün kuruluşu, bağlı olduğu birimleri, yetki bölgesi, kurumsal yapısı, görevlileri , görevleri, gelirleri, giderleri . Reaya denilen köy halkı da “dirlik”, “ vakıf ” ve “mülk” reayası olmak üzere üç sınıfa ayrıldı. Görevlilerin bütün gayretleri ile aslı varken denk olanla yetinmemeli.


Bir vâkıf ise vakıf kurduğu. Vakfın idaresi ve görevlilerin yetki ve sorumlulukları hakkında detaylı bilgi için bk. Burada vâkıf , vakfın kuruluşu, akarları, görevlileri ve vakfın nasıl idare edileceği hakkında.


Sıbyan Mektepleri de Fatih Sultan . Sokak Hayvanlarını Koruyucu Vakıflar. Ancak devlet görevlilerinin imkanları çoktu ve genellikle . Bu vakıf sistemi bazı aksaklıklar dışında. Sadece kadıların ya da vakfiyede belirtilmiş olan görevlilerin vakıf üzerinde nezaret yetkisi vardır ki, bu da vakfın kuruluş amacına uygun olarak işletilmesini . Burada dağıtılacak yemekler ve onları kimlerin yiyeceği yine sultan tarafından daha vakıf kurulurken belirlenmişti.


Nitekim ilk vakıf da Sultan II.

G DİNÇ - ‎ İlgili makaleler Öğrenci Bilgi Sistemi - Süleyman Demirel Üniversitesi - SDÜ. EctsCourseDetails obs. Hazırlık: İlgili konunun okunması. Araştırma Görevlisi Dr.


Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Edebiyat. Vakıf kütüphaneleri -neredeyse- çürümeye terk edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar