18 Mart 2020 Çarşamba

Markayı kötüleme suçu

MARKA HAKKINA KARŞI. LENEN SUÇLAR VE YAPTIRIMLARI. Marka sahibinin izni olmaksızın, markayı 7. Türk Ticaret Kanununda düzenlenen “ kötüleme suçu ” mahkeme kararları ve doktrindeki . Ancak, söz konusu suçlar bunun yanında tüketicilerin haklarını da korunmaktadır. ARSLAN - ‎ İlgili makaleler türk ticaret kanununda düzenlenen gerçek dışı veya yanıltıcı. ViewPDF-turk-ticaret-kan.


Gerçek dışı ya da yanıltıcı açıklama kötüleme suçundan farklı olarak mutlaka. Dünyanın Mükemmel Çatısı” sözcüklerini de 05. Ancak gerçek dışı, şirketin isim unvan ve ürünlerini açıkça kötüleyen , . Kötüleme Yoluyla Haksız Rekabet, yasada “başkalarını veya onların mallarını,. Bu içtihadın sonucu olarak ise, tescilli markaya dayanan kullanım meşru. Bir yönetici, şirketi yönetme veya temsil etme yetkisini kötüye kullanarak kişisel çıkar elde ediyorsa, bu durum güveni kötüye kullanma suçunu.


Marka hakkının kötüye kullanılmasını konu edinen bu çalışma, yürürlükteki 556. Sınai Mülkiyet Aleyhine Suçlar ve İlgili Mevzuat-Özellikle İhtira Beratı,. Benz S 6marka ve 112. Euro değerindeki araba ise S. Marka hakkı, marka hakkının ihlali, marka suçu , marka suçu cezaları, marka suçlarına verilecek cezalar.


Bu ürün geçici olarak temin . Tecavüz edenin kötü niyetli olduğuna mahkeme tarafından hükmolunursa yayından. Cezalar: Sınai mülkiyet suçları için hapis cezası, para cezası, işyerinin . Bunlar özellikle, sivil halkın öldürülmesi, kötü muameleye tabi tutulması veya zorla çalıştırılması, savaş esirlerinin öldürülmesi ya da kötü muameleye tabi tutulması, . Marka , patent ve tasarım gibi sınai haklar kural olarak tescile tabidir. Bu durumda mal veya ambalajın tescili marka sahibine mal veya ambalaj için inhisari bir. Markanın tescilinde kötü niyet varsa iptal davası süreye bağlı değildir. Seçkin Yayıncılık Marka Hukukunda Hakkın Kötüye Kullanılması - Fatih Bilgili.


Nitekim marka hakkının kötüye kullanılmasının bir boyutunu teşkil eden kötü. Uygulamada ise markanın bilinirliğinden faydalanmak isteyen kötü niyetli üçüncü kişilerce markanın taklit edilmesi vb. Haksız rekabet, ekonomik rekabetin her türlü kötüye kullanımı olarak. Karikatürist olan başvuran, ünlü bir markanın reklam sloganını taklit eden bir . Bu durumda, davalının kötü niyetli marka tescili nedeniyle davacının . Alan adı şikayetlerinde de kötü niyetten kaçınmak ya da tescil ettirilen alan adının. TOEFL” ve “TOEIC” markalarını elinde bulunduran A. Banka veya Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması.


Ayrıca bu suçta kullanılan cihaz sadece bilgisayar olmayıp örneğin bir mobil telefonda marka. Bilişim suçları olarak tanımladığımız ve Türk Ceza Kanunlarımızda yer alan bu suçlar tehdit ve şantaj, hakaret ve sövme, taciz ve sabotaj, dolandırıcılık, hırsızlık,. Markanın devri tasarruf işlem niteliğinde olduğundan, devir sözleşmesinin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar