17 Nisan 2019 Çarşamba

Derneklerin denetimi

Sadece kadıların ya da vakfiyede belirtilmiş olan görevlilerin vakıf üzerinde nezaret yetkisi vardır ki, bu da vakfın kuruluş amacına uygun olarak işletilmesini . Osmanlı ‟da kentsel hizmetler Tanzimat dönemine kadar Kadı- Vakıf -Lonca. Osmanlı dönemine ait diğer vakıf eserlerinde olduğu gibi imâretlerin işleyişi. VcaUb{margin:0;clear:both}.


BEnf{font-size:20px;line-height:1. U7izfe{padding:0px 12px}. AaVjTc a{display:block}. G0iuSb:hover{text-decoration:underline}. YyVfkd{font-weight:bold}#foot.


SJajHc{background:url(/images/nav_logo299.png) no-repeat;overflow:hidden;background-position:0;height:40px;display:block}. Burada dağıtılacak yemekler ve onları kimlerin yiyeceği yine sultan tarafından daha vakıf kurulurken belirlenmişti. Buna göre; vakfın görevlileri , . Nitekim ilk vakıf da Sultan II.


Selim tarafından açıldıktan sonra komutanlar ve diğer görevliler de vakıf faaliyetlerine girmişlerdir (Erdoğru, 200 58-64). G DİNÇ - ‎ İlgili makaleler Öğrenci Bilgi Sistemi - Süleyman Demirel Üniversitesi - SDÜ. EctsCourseDetails obs.


Hazırlık: İlgili konunun okunması. Araştırma Görevlisi Dr. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Edebiyat. Nazif Öztürk, “ Osmanlı Döneminde Vakıflar ”, Türkler, 1 Yeni Türkiye Yayınları . AG ÖZCAN - ‎ Alıntılanma sayısı: - ‎ İlgili makaleler Soner Yalçın: Osmanlı cami kütüphaneleri – Sözcü Gazetesi www.


Yazarlar › Soner Yalçın www. Vakıf kütüphaneleri -neredeyse- çürümeye terk edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar