23 Nisan 2019 Salı

Beceri sözlük anlamı

Sadece bazı muayyen akademik işlerde üniversitenin müstakilen karar vermesi ve uygulamasıdır. Kürtlerin bir süredir rejimle yürüttüğü görüşmelerde özerklik talebi de. Güvenli bölge, topraklara yasa dışı şekilde el konulması anlamına gelir . Aynı şekilde, bağımsız olmak demek de değildir. Daha sonra üniversite özerkliğinin anlamı tartışı- lacak ve . Ayrıbir yasaya bağlıolarak kendi kendini yönetme yetkisi olan (kuruluş), muhtar, otonom. Sözlükte özerklik kelimesinin manası: Bir topluluğun, bir kuruluşun ayrı bir yasaya bağlı olarak kendi kendini yönetme hakkı, muhtariyet, otonomi.


Belki de bu gerçeğin farkına varılmasından dolayı, özerkliğe daha mütevazi bir anlam veren düşünürler de vardır. Bu anlamda özerklik tutkulara, . Türkiye için ne anlama. Demokratik özerklik , bir devlet çatısı altında siyasal egemenliğin değil ama yönetim yetkilerinin bir bölümünün yerel seçilmiş-temsili yapılara . MR Koç - ‎ İlgili makaleler Üniversite Özerkliği: Mali, Akademik ve Yönetsel Açıdan.


Kelime anlamı olarak özerklik “bir topluluğun, bir kuruluşun ayrı bir yasaya bağlı olarak . Anahtar Kelimeler: Yerel yönetimler, Yerel Demokrasi, Yerel özerklik. Anahtar Sözcükler: Özerklik , Aile Yapısı, Benlik, Özerk -ilişkisel Benlik. Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı, 15.


Beceri sözlük anlamı

Araştırmanın verileri Özerklik Algı Ölçeği, İngilizce Okuduğunu Anlama. Testi ve Sınıf İçi Davranışlar Ölçeği ile toplanmıştır. Verilerin çözümlenmesinde puan . Ancak bu durumda özerlik teriminin Anayasadaki anlamından uzaklaşılacak, özerklik kavramına bağlı olan hukuki sonuçlar mahalli idareler için talep edilebilir.


Eskiçağdan Buyana Özerklik. Wolf: “siyasal anlamda kendini belirleme, kendi geleceğine kendi karar verme”. Kantla otonomi felsefeyle eş anlamlı . Orijinal metin, Anlam. Aranan Kelime: ozerklik. Daha ziyade dünyada etnik meseleyi çözmek için ortaya atılan . Ulvi SARAN , “Özerklik ve Mahalli İdareler Üzerinde . Muhtariyet (otonomi) sözcüğünün tam kaııılığı olarak kullanı1an özerklik, kurumların kendi öz sorumlulukları . Bu noktada mali anlamda özerklik kavramı ön plana çıkmaktadır.


Hal böyleyken, bu insafsız gücü tahrik etmenin anlamı nedir? Bugün, HDP öncülüğündeki Kürt siyaseti, özerklik ya da öz yönetim talep etmektedir. Yerel demokrasi kavramı ile bağlantılı kavramlardan biri olan ve literatürde kimi zaman yerel demokrasi ile eşdeğer anlamda kullanılan yerel özerklik. Milli kültürel özerklik dil, din, kültür, folklör ve belki birazda eğitim gibi. Başlığın diğer anlamları için bkz Özerklik ( anlam ayrım).


Gelen gelişim psikolojisi ve ahlaki , politik ve biyoetik felsefesi , özerklik bilgilendirilmiş, uncoerced . Kantçı anlamda özerk eylemler olduğunu ve etik değere sahip olduklarını göstermez. Kelime ve terimleri çevir ve farklı aksanlarda sesli dinleme. TDK sözlük anlamı nedir, ne demek?


Yerel özerklik , yerel yönetimlerin tamamen bağımsızlığı anlamına gelmemekle birlikte, hizmetlerde etkinliği, verimliliği, yerel inisiyatifi, yerel girişimciliği.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar