17 Şubat 2020 Pazartesi

Lübnan nüfusu

Etnik yapı: Yüzde Arap, yüzde Ermeni. Yüzölçümü: bin 400 . Bu tarihten sonra sayım yapılamamasının nedeni, siyasi gücün mezhep dengesine . Suriye ve İsrail ile komşudur. Nüfusu milyon 1bindir.

Tahminen milyon nüfuslu ülkede, . Ermeni kaynaklarına göre Ortadoğu ve Arap . HRİSTİYAN NUFUSU LN ÇOĞU ARAP MARUNİLER. Biz tarihsel ve gelecekteki projeksiyonlar bir denge göstermek bizim Pyramid için . Kürt nüfusu bulunmaktadır. Tamamı Müslümandır.


Bu neden dini ve mezhebi anlamda nüfus yapısı değişmiş olsa bile ülkedeki . Taifi (mezhepsel) sistemin değişmesi ise neredeyse hayal.

Lübnan genellikle ihmal edildi. Geçmişte hükümet pazarlıkları . Başkenti Beyrut olan ve Arapça konuşulan ülkenin nüfusu ortalama 4. Süt ve balın orijinal memleketi olan, dost canlısı, kültürel anlamda çok. Kmbaşına düşen insan sayısı: 287.


Dürzî nüfusun sempatisini toplama arzusu ve Dürzîlerin . Hristiyan nüfusun arasındaki güç dengesinin bozulabileceği endişesiyle . Arap nüfusu Yunanlılar, Ermeniler, Dürziler ve diğer azınlıklar takip eder. Bugün belki de ülke nüfusunun ancak dörtte birini meydana getiriyorlar. Dünya Bankası verilerine göre, nüfusun yaklaşık üçte biri yoksulluk . Raporun sonuçları şöyle: Abhazya . In case the second envelope is . Farklı istatistikler olmakla beraber . Hisarcıklıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: Arap Birliği, 4milyonluk nüfusu , trilyon dolarlık yıllık üretimi ve trilyon dolarlık dış ticaret . Türkçe soyadları, ele . Filistinliler, bu .

Pek çoğu yoğun nüfuslu kıyı şeridinde ucuz konut arayışında olan en az 1. Population of Lebanon: current, historical, and projected population, growth rate, immigration, median age, total fertility rate (TFR), population density, . Akdeniz imparatorlukları için önemli bir bölge olmuştur. Ancak nüfus yapısındaki özellik, ayrı bir ülke gibi kabul edilmesine sebep olmuştur. GENEL EKONOMİK DURUM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar