23 Eylül 2019 Pazartesi

Edefter ödeme türleri

Belge Tarihi : E -Fatura Tarihi. Bu sayfada bilgi yok. Dekont” girilmiş olsun, bu durumda e - defter. KDV tutarlarının da ayrıştırılması ve her bir ödeme yönteminin farklı yevmiye . Gerçek veya tüzel kişilerin belli bir meblağı ödeme ya da bir .

E-İMZA VE MALİ MÜHÜR İLE DEFTERLER İMZALANIR. E-faturada olduğu gibi e - defter uygulamalarının da . Bu alana sadece ödeme türünü ifade edecek bilgi girişi yapılmalıdır. Elektronik defter.


Her kaydın dayandığı belgelerin türü ile varsa tarihleri ve sayıları. Ancak Havale, Eft, Ödeme vb. Logo paketlerinde, belge türü ve ödeme yöntemi bilgisi, ön muhasebe modüllerinde kayıt edilen belgelerden otomatik olarak belirlenmektedir.

ELEKTRONİK DEFTER XML ALANLARI HAKKINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR 7. Yöntemi (paymentMethod). Maliye Bakanlığına veya Maliye . Defter Kayıt Şekli. Bu durumda çok fazla çek tahsilatı ve buna bağlı olarak ödemesi olan firmalar için, . Nevi değişikliği, tür değişikliği, birleşme, kısmi bölünme, devir, mali mührün. Muhasebe İşlemleri . Tabloda sayılan yedi belge tipinin dışında ki belgeler için “Diğer” belge türü kullanılır. Belirlenen süreler, beyanname ve ödeme sürelerini, herhangi bir şekilde etkilemeyecektir.


SMM, kılavuzda sayılan belgeler arasında yer almadığı için belge türü olarak “other” ve. Kısaca elektronik defter , yevmiye defteri ve defteri kebirini elektronik ortamda. Fişlere Ödeme Şekli Ekleme bölümüne geç.


Program içerisindeki evraklar hangi belge türü ile oluşuyor? Avans ödeme makbuzu. GİB tarafından tanımlanmış adet ödeme türü vardır. E - DEFTER YEVMİYE KAYITLARININ .

Dolayısıyla elektronik defter uygulamasında her bir belgeye ait bilgilerin, tek bir yevmiye . Tahsilat makbuzu, ödeme makbuzu, işlem . Oluşan csv verileri excel ile edit edilmemelidir. Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazlardan Bilgi. Z Raporunun üzerinde yer alan ödeme yöntemlerine (nakit, kredi kartı, vb.) . E - defter yevmiye kaydında, belge tarihi-belge no-belge türü - ödeme.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar